Eton – NK

Eton har under lång tid velat utveckla den fysiska upplevelsen av sitt koncept, samt överträffa deras kunders förväntningar på stil, kvalité och lyx. Att samtidigt utmana sig själva i ett mer hållbart tänk gällande inredningen har också varit en starkt bidragande faktor i utvecklingen av deras butikskoncept.  Som mångårig samarbetspartner har vi tillsammans med Eton varit en stor del av denna utvecklingsresa och process, där hög flexibilitet och krav på nytänk och alternativa hållbara material varit några av hörnstenarna i projektet med att utveckla och producera ett nytt inredningskoncept.

De rostfria elementen i konceptet skapar en mer avskalad känsla av lyx, som tillsammans med mjukare former och material harmoniserar väl. En viktig utgångspunkt i skapandet av konceptet är tanken om en mer hållbar inredning. Material, konstruktioner och klimatpåverkan i de olika elementen har analyserats och noggrant valts baserat på parametrar som kvalité, miljöpåverkan och livslängd.

Ett av de mest konkreta exempel på detta är, förutom rostfria displayer och akryl i 100% återvunna material, de mjukt rundade display – och förvaringsborden samt kassan i materialet Really från Kvadrat. En textilskiva bestående av spillmaterial från tygindustrin – allt från gamla kläder, till materialspill i tygframställning. En skiva, som trots sin nytänkande sammansättning och uppbyggnad går att bearbeta i ett modernt snickeri, om än med anpassningar och höga krav på skickliga hantverkare.

Dela gärna referensen

Relaterade referenser

Nudie Södra larm-5

Nudie Jeans

Sandqvist-36

Sandqvist

A Day´s Odeng.-1 1

A Day´s March – Odengatan

Sök