VÅR HISTORIA

Sedan 1946 har vi skapat fantastisk inredning i vårt snickeri i centrala

 Lund, strax utanför Malmö. Vår adress må vara den samma, men mycket annat här hänt sen dess. 

1946
Ett snickeri grundas
Verkstadssnickarna Artur Kristensson och Nils Olsson gjorde gemensam sak 1946 och startade ett snickeri. Firman fick namnet AB Lunds Snickerifabrik. Artur och Nils byggde på egen hand de ursprungliga fabrikslokalerna, som fortsatt är en del av LSI Groups anläggning i Lund.
1946
1960
Det lilla snickeriet växer
Lunds Snickeri blev snart välkänt för sitt hantverk, för sin kärlek till det ytterst välgjorda och för sin omsorg om kunderna. De skickliga medarbetarna byggde alltifrån dörrar och fönster till inredningssnickerier och många valde att stanna länge. Kunskaperna och kontinuiteten gjorde att populariteten tilltog. Från sextiotalet och ända fram till sekelskiftet var Lunds Snickeri även flitigt anlitade av Mårtenssons Orgelfabrik i Lund och utförde trästativ till ett stort antal kyrkorglar. Några av dem finns ännu kvar runtom i landet, bland annat i Mariakyrkan i Skogås.
1960
1980
Butiksinredning
Under åttio- och nittiotalet började Lunds Snickeri alltmer specialisera sig på butiksinredningar och interiörer till företag och offentlig miljö. Bland uppdragsgivarna fanns bland annat ett stort svenskt modeföretag, Hennes & Mauritz. Samarbetet utvecklades till att H&M var den dominerande kunden ända fram till 2010-talet.
1980
2012
Lunds Snickeri blir LSI Inredningar
Företaget utvecklar sitt samarbete med flera stora butikskedjor, där bland annat Apoteket AB blir en stor kund. Med det nya namnet LSI Inredningar hjälper företaget sina kunder att etablera nyckelfärdiga butiker i hela landet. Med det nya namnet följde också ett starkare fokus på marknads-, kommunikations- och designfrågor.
2012
2015
LSI Inredningar blir LSI Group
LSI Inredningar får ny ägare och de olika affärsområdena butiksinredning och offentlig miljö bolagiseras. Med DNA från snickeriets gedigna kunnande och erfarenhet, utvecklas bolagen i gruppen mer och mer mot att förverkliga unika koncept i premiumsegmentet.
2015
2020
LSI expanderar nationellt och internationellt
LSI är en etablerad leverantör till ledande varumärken och genomför inredningsuppdrag globalt. Med ett nyöppnat kontor i Stockholm blir närheten till marknaden ett viktigt verktyg i företagets expansion. Ett nära samarbete med svenska som såväl internationella arkitekt- och designbyråer har utvecklats.
2020
Sök