A Day´s March – Odengatan

Konceptet, skapat av Pelle Lundquist Daniel Braconier, tar avstamp från den ursprungliga lokalens förutsättningar. De 230 kvadratmetrarna är fördelade på två plan och källarplanet nyttjas på ett sinnrikt sätt, med ett stort takljus och genomgående ljusa färger och material som bryts av med möbler i starka kulörer och former. Det schackrutiga golvet i granit och marmor samt de nya välvda fönstren anspelar på byggnadens historia, som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. Stor tonvikt har lagts på helheten, där inga detaljer eller lösningar kompromissat med design och uttryck.

Möblerna vi tillverkat till projektet är genomgående tillverkat i kvalitativa material, så som massiv ek och ask, som antingen behållit sin naturliga ton och finish, eller fått klara färger på sig. De runda formerna går igen på kassadiskarna, där marmor är ett återkommande tema. Provsrumytorna är inklädda i väggpanel av ek där stora speglar bryter av och skapar rumslighet. De väldiga displayborden är tillverkade i massiv ek, och bland detaljerna syns sinkade hörnmöten och nedfälld marmorskiva. Som detaljer hittar man pallar och displaybord i klara kulörer, alla i samma formspråk.

Med en engagerad projektledning och omfattande expertis och erfarenhet, har vi i detta projekt lyckats att inte bara tillverka en fantastisk retailmiljö, utan samtidigt mött högt ställda krav på såväl tidplan, kvalité och ekonomi. Med hjälp av styrdokument, projektledningsverktyg och mycket hantverkskunnande har vi tillsammans med kund och samarbetspartners levererat en inredning som inte bara är vacker utan också funktionell och anpassad för det moderna varumärket och butiken.

 

Dela gärna referensen

Relaterade referenser

Nudie Södra larm-5

Nudie Jeans

Sandqvist-36

Sandqvist

1

Eton – NK

Sök