Aira

Ute på kungliga Djurgården i Stockholm ligger den nya gastronomiska stjärnan Aira, belägen vid Stockholms inlopp. Huset i betong och corten är en imponerande skapelse och med en takhöjd på 6,5 meter och stora glaspartier ut mot vattnet är det en upplevelse utöver det vanliga. Den erkända arkitekten och formgivaren Jonas Bohlin har ritat både fastigheten och all inredning. Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki är den som ska ta denna restaurang till den absoluta toppen av gastronomi i Norden. Inget har lämnats åt slumpen i detta projekt och detaljrikedomen är enastående.
LSI fick det ärofyllda uppdraget att som specialsnickeri leverera och montera samtlig specialinredning. En 8 meter lång serveringsbänk i mässing och körsbär, svängda soffor i Tärnsjöläder inramade av natursten samt en 25 meter lång utebänk i massiv ek är bara några av de snickerier vi producerat. Komplexiteten i inredning och uppdraget som helhet har gjort att vi fått utnyttja all den expertis och hantverkskunnande vi samlat på oss genom vår 75-åriga historia. Vår projektorganisation har jobbat nära beställaren och varit en förutsättning för ett lyckat slutresultat, där gästerna ska kunna njuta av en upplevelse i världsklass.

2021 vann Aira priset Guldstolen, ett av Sveriges finaste arkitekturpriser, för sin inredning. Läs mer om priset och juryns motivering. https://www.arkitekt.se/arkitekturpriser/guldstolen/vinnare-av-guldstolen-2020/

Dela gärna referensen

Relaterade referenser

3

La Petite Soeur

Gondolen_J1A9343_2048px (kopia)

Gondolen

1

Café Jord

Sök