jlindeberg-logo (kopia)

KUND

Det världskända varumärket J. Lindeberg har varit en stor del av det svenska modeundret sen grundandet 1996. Johan Lindeberg kombinerade tidigt en sportig och aktiv livstil med det mer strama och moderiktiga, vilket snabbt ledde till stor succé. Med närmare 90 egna butiker och 35 shop-in-shops världen över är fokus på den fysiska butiksmiljön hög prioritet. 

PROCESS

VAD

J. Lindeberg ville utveckla sitt tidigare inredningskoncept och ta det vidare till en ny nivå – konceptuellt och funktionellt. Med hög nivå av finish och praktisk funktion skulle inredningen harmonisera ännu mer med varumärket, samtidigt som enheterna skulle vara modulära och anpassningsbara till olika storlekar på butiker. 

Konceptet består av olika välvda moduler i borstat stål där varje enhet har infälld LED-belysning. Inredning är helt modulär, kan byggas på med valfritt antal enheter och avslutas med gavlar där J. Lindebergs logga är bakbelyst med LED. 

VILKA

Studio David Thulstrup, prisbelönt dansk designstudio tillsammans med J. Lindeberg och LSI Group. LSI har ansvarat för prototyputveckling och produktion av nya konceptet, utvecklat av Studio David Thulstrup tillsammans med J. Lindeberg. 

HUR

Under projektets gång har Studio David Thulstrup, J. Lindeberg och LSI tillsammans arbetat för att utveckla inredningen. Ett arbete som pågått under 1,5 år där löpande avstämningar skett i samråd med kund och designbyrå. Ett otroligt värdefullt och viktigt steg i utvecklingen av det färdiga konceptet var framtagande av en hel prototyp i exakta mått och material. Denna färdiga prototyp producerades av LSI och utvärderades av både designbyrå och etableringsansvarig på J. Lindeberg.  

Två olika versioner, i samma design med olika konstruktioner, lanserades i bland annat Tyskland, England Schweiz och Norge under 2019. Tillsammans med designbyrå och kund utvärderades denna färdiga lösning, där styrkor och svagheter i konstruktionen och utförande identifierades. Ett arbete som sedan ledde fram till den slutgiltiga versionen som i september levererades till både Sverige och Länna Sport samt till Zürich flygplats. 

Denna utvecklingsprocess har varit komplex, med ett flertal viktiga parametrar att ta hänsyn till. Det har lett fram till en genomarbetad och modulär inredning med fokus på yttersta kvalité, detaljnivå och finish. 

Sök