VARUMÄRKE

A Day’s March grundades 2014 av Marcus Gårdö, Pelle Lundquist och Stefan Pagréus, med idén att erbjuda tidlösa herrplagg av hög kvalitet till ett bättre pris. Namnet, A Day’s March, är lånat från en gammal militärterm som syftar på hur långt en armé kan förflytta sig under en dag. Det speglar varumärkets ambition att skapa kläder som hjälper bäraren att ta sig igenom dagens framgångar och vedermödor.

Varumärket är idag etablerat fysiskt på flera platser i Sverige, såväl som både i Köpenhamn och London. 

PROCESS

VAD

Varumärkets första fysiska butik öppnade på Kungsgatan 3 och i takt med att företaget växer ökar också behovet av större lokaler. 

Den första butikens yta på 70 kvm växer rejält, till hela 350 kvm, genom att källarlokalen under den befintliga butiken länkas samman genom en trappa i öppningen av bjälklaget.

VILKA

A Day’s March creative director Pelle Lundquist tillsammans med inredningsarkitekten Daniel Braconier har designat butiken och är de som står bakom konceptet. Tillsammans med projektledning från Space In The Making har LSI jobbat nära alla involverade parter för att nå slutmålet. 

HUR

Den kreativa processen har utgått från lokalens naturliga förutsättningar när utformningen av inredningen skett. Tillsammans med projektledning från Space In The Making har vi på LSI jobbat nära kunden och agerat bollplank i frågor som rör material, konstruktion och ytbehandling. 

I utvalda och kritiska delar av inredningen har noggranna konstruktionsritningar framtagits och med kund och projektledning stämts av på plats i lokalen. Framförallt panelinklädnader av ek i provrummen har noga samordnats med inblandade parter för bästa utfall. 

I tät samordning med ansvariga har leveransplaner och montage planerats och utförts av oss på LSI och resultatet ser ni nedan. 

Butiken består av inredning i lätt vitbetsad ek, bord i massiv furu som lackerats i olika signaturfärger, marmor, samt utvalda rostfria detaljer. I vissa fall har befintlig inredning valts att återanvändas, till exempel en förvaringsdel i övre plan som fått nya fronter i ek och toppskiva av carreramarmor.  

RESULTAT

Sök