Niehku Mountain Villa – Riksgränsen

Niehku Mountain Villa är en unik plats som kombinerar fantastiska naturupplevelser med högsta komfort vad gäller boende, samvaro och gastronomi. Med exklusiva dubbelrum, restaurang, bar, vardagsrum och relaxavdelning med bastu och massage, är detta en påkostad och kompromisslös byggnad där stämningen samtidigt är personlig, familjär och avslappnad. Här bjuds på vila och kontemplation, gemenskap och kulinariska upplevelser.

Här, precis på gränsen mellan Sverige och Norge, passerar den legendariska malmbanan, tågsträckan mellan Kiruna och Narvik som i över hundra år trafikerats av tåg lastade med järnmalm. Hotellet är byggt på platsen för malmbanans gamla lokstall som var i drift mellan 1902 och 1923. Lokstallets gamla halvcirkelformade mur löper genom delar av den nya byggnaden, ett spännande arkitektoniskt inslag och en viktig del av platsens historia.

Inredningsdesignen har skapats av den internationellt prisbelönta designbyrån Stylt som inspirerats av det gamla lokstallet såväl som av naturens material och färger, samt lokal kultur och tradition. Namnet Niehku är nordsamiskans ord för dröm; ett passande namn för en plats som förverkligar drömmen om det stora äventyret.

LSI Group har producerat, levererat och monterat större delen av all specialinredning till detta projekt. En omfattande leverans bestående av bland annat entré och reception i vitlaserad ask med kalkstenstopp samt väggpaneler trappan, utförda i Tärnsjö läder, restaurangbordi massiv ek med kubbstruktur, soffor, arrange och servicestation i restaurangen. Hotellrummen består av sänggavel samt bänkar i läder, skrivbord, samt paneler i de exklusiva dubbelrummen.

I relaxavdelningen finner man sittbänkar, arrange med kalkstenstopp och förvaringsmöbler tillverkade av oss.

Dela gärna referensen

Relaterade referenser

3

La Petite Soeur

Gondolen_J1A9343_2048px (kopia)

Gondolen

1

Café Jord

Sök