Freyja

I ett nybyggt våningsplan, högt över Söders takåsar, har Stureplansgruppen öppnat restaurangen Freyja. Med en panoramavy över Gamla Stan och Slussen bjuder restaurangen gästerna på inte bara förstklassig mat utan också en svårslagen utsikt. Arkitekterna bakom konceptet är Wingårdhs och inredningen går i linje med deras fokus på byggande i trä, något som framförallt märks på konstruktionen, bestående av KL-trä från svenska skogar.

– Vi är fantastiskt glada över det förtroende vi fått av Stureplansgruppen att återigen förverkliga ett restaurangprojekt. Med det nära samarbete vi har vet vi vad som förväntas av både oss och inredningen som vi tillverkar. I detta projekt var vi tidigt med och kunde agera bollplank kring detaljfrågor rörande material och konstruktioner. Med en dedikerad projektgrupp och tydlig målbild skapas goda förutsättningar för ett kvalitativt slutresultat, säger Erik Asplund, marknadschef på LSI Projects.

Restaurangen, med plats för cirka 170 sittande gäster, har fått två olika barer, ett öppet restaurangkök och består av material som går igen från konstruktionen – där bland annat KL-trä i bordsskivorna känns igen. Konceptet är noga genomarbetat och mycket fokus har lagts på högkvalitativa material, detaljnivå och finish.

– Vi har jobbat nära både vår beställare Stureplansgruppen, men också i tät dialog ihop med Wingårdhs och ansvarig arkitekt, där mycket tid lagts på en genomarbetad projektering av inredningen och framförallt de exklusiva sofforna. Projektet har varit omfattande och komplex med många olika material i samspel, säger ansvarig projektledare Tomas Freiding.

Dela gärna referensen

Relaterade referenser

3

La Petite Soeur

Gondolen_J1A9343_2048px (kopia)

Gondolen

1

Café Jord

Sök