ETON SHIRTS

Eton har under lång tid velat utveckla den fysiska upplevelsen av sitt koncept, samt överträffa deras kunders förväntningar på stil, kvalité och lyx. Att samtidigt utmana sig själva i ett mer hållbart tänk gällande inredningen har också varit en starkt bidragande faktor i utvecklingen av deras butikskoncept.  Som mångårig samarbetspartner har vi tillsammans med Eton varit en stor del av denna utvecklingsresa och process, där hög flexibilitet och krav på nytänk och alternativa hållbara material varit några av hörnstenarna i projektet med att utveckla och producera ett nytt inredningskoncept. 

KONCEPTET

Det nya konceptet har utgått från två definierande hörnstenar: Kundupplevelse och varumärkets värderingar. Den största förändringen gällande kundupplevelsen märks omgående i hur produkternas presenteras. Borta är den klassiska presentationen med enbart vikta skjortor och istället ges utrymme att uppleva skjortan i dess helhet, i hängande format, i olika displaylösningar, från klädhästar till bakbelysta moduler. Konceptet har utvecklat Eton’s tolkning av modern lyx och stil. De rostfria elementen i konceptet skapar en mer avskalad känsla av lyx, som tillsammans med mjukare former och material harmoniserar väl. 

Den andra utgångspunkten, men minst lika viktig, är tanken om ett mer hållbart inredningskoncept. Material, konstruktioner och klimatpåverkan i de olika elementen har analyserats och noggrant valts baserat på parametrar som kvalité, miljöpåverkan och livslängd. 

Ett av de mest konkreta exempel på detta är, förutom rostfria displayer och akryl i 100% återvunna material, de mjukt rundade display – och förvaringsborden samt kassan i materialet Really från Kvadrat. En textilskiva bestående av spillmaterial från tygindustrin – allt från gamla kläder, till materialspill i tygframställning. En skiva, som trots sin nytänkande sammansättning och uppbyggnad går att bearbeta i ett modernt snickeri, om än med anpassningar och höga krav på skickliga hantverkare.

Vidare har ett helt återbrukat parkettgolv i massiv ek använts på både golv och provrumsväggar, lagt i ett chevronmönster. 

Konceptet har i sin helhet tagit ett brett tänk kring temat hållbarhet, utan att göra avkall på de bärande elementen som kännetecknar Eton – kvalité och lyx. Med en nyfiken och flexibel samarbetspartner som LSI har steg tagits på vägen mot en bättre och mer hållbar framtida retailbransch. 

 

Sök